Polestar bekritiseert ‘lakse automerken’

Polestar-CEO Thomas Ingenlath roept autofabrikanten op tot een snelle verschuiving naar ‘klimaatneutrale mobiliteit’ en is er niet vies van om de complete auto-industrie met stevige woorden fiks te bekritiseren.

Polestar-topman Thomas Ingenlath reageert op de vandaag tijdens de Klimaatconferentie van Glasgow getekende ‘Glasgow Declaration on Zero Emission Cars and Vans’, een verklaring waarin meer dan 100 bedrijven, overheden en stadsbesturen zich toeleggen op het uitfaseren van fossiele brandstof tussen 2035 en 2040. Ingenlath spuit daarbij heftige kritiek op automerken die zich minder genoodzaakt voelen de verbrandingsmotor in hoog tempo uit te bannen.
“Automerken spreken nog steeds over de verkoop van auto’s met benzine- en dieselmotoren tot 2040. Gezien de gemiddelde levensduur van een auto zullen deze auto’s tot in de tweede helft van de eeuw nog rondrijden en vervuilen. Ze vormen een …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *