‘Nederland wereldwijd koploper elektrisch rijden’

Nederland is wereldwijd koploper op de markt voor elektrische voertuigen. Met die conclusie komt Arcadis na een onderzoek.

Volgens onderzoek van advies- en ingenieursorganisatie Arcadis zijn hier voldoende verschillende elektrische modellen beschikbaar en ook groeit het marktaandeel van elektrische auto’s flink ten opzichte van benzine- en dieselauto’s. Verder is elektrisch rijden hier relatief goed betaalbaar. Volgens Arcadis zijn er in Nederland op dit moment 183 elektrische modellen te koop en groeit het marktaandeel naar zestig auto’s per duizend personen in 2025. Ook met de infrastructuur voor het opladen van elektrische voertuigen loopt Nederland voorop. Hoewel het elektriciteitsnetwerk snel volloopt is het wel betrouwbaar, zegt Arcadis. Overigens zijn er ook verbeterpunten mogelijk, bijvoorbeeld het …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *