Klimaattop: deze merken doen concrete belofte

Tijdens de Klimaatconferentie van Glasgow hebben in totaal slechts zes grote autobouwers de Glasgow Delcaration on Zero Emission Cars and Vans ondertekend, een verklaring waarin de bedrijven beloven te werken aan het volledig uitfaseren van auto’s met verbrandingsmotoren in 2040.

23 landen, waaronder Nederland en diverse kleine overheden hebben tijdens de Klimaattop in Glasgow handtekeningen gezet onder een document waarin zij zich toe zeggen te leggen op het uitfaseren van auto’s en bedrijfswagens met verbrandingsmotoren in 2040. Ook tekenden autofabrikanten de verklaring, maar lang niet allemaal.
Van de automotive bedrijven die de klimaatbeloftes – waar we straks op terugkomen – ondertekenen, zijn er slechts een handjevol autofabrikanten: Ford, General Motors, Jaguar Land Rover, …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *