Honda Civic – Rijtest – Uit de Oude Doos

De Honda Civic van de vijfde generatie was wellicht qua uiterlijk niet de meest vooruitstrevende, maar op een aantal andere punten was het een behoorlijk bijzonder ding. Precies 30 jaar geleden reden we ‘m voor het eerst.

Honda zette in 1991 met de vijfde Civic een eigentijdse auto neer, die weliswaar vooral als driedeurs in grote lijnen nog wel wat van zijn voorganger weg had. Nou ja, ‘driedeurs’… Honda koos voor een behoorlijk opzienbarende manier om je een weg tot de bagageruimte te verschaffen. De reguliere achterklep maakte plaats voor een uit twee delen bestaand systeem, waarbij je een klep en de achterruit in tegenovergestelde richting van elkaar kon openen. Zoiets kenden we eigenlijk alleen uitsluitend van grote terreinauto’s. Het idee was dat de achterkant van de Civic daarmee sterker zou zijn, de carrosserie werd immers minder heftig onderbroken dan bij een achterklep het geval was. Overigens kwam …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *