Doek valt voor Citroën C1

Het is over en uit voor de Citroën C1. De kleine stadsrakker wordt niet meer geproduceerd en het heeft er alle schijn van dat de C1 geen opvolger krijgt.

Verspreid over twee generaties heeft Citroën tussen 2005 en 2021 maar liefst 98.685 C1’s weten te verkopen. Dat aantal zal niet veel meer oplopen. Citroën meldt dat de C1 uit productie is en dat het model alleen nog uit voorraad leverbaar is.
De C1 is een van de drieling C1-108-Aygo die in Tsjechië werd geproduceerd. Toyota gaat in Tsjechië de geheel nieuwe Aygo X bouwen, een op een korte versie van het TNGA-B-platform gebouwde nieuwe generatie die geen broertjes van Peugeot en Citroën krijgt. Het lijkt er sterk op dat Citroën de C1 geen opvolger geeft.
De Nederlandse importeur noemt …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *