Dit is de nieuwe Suzuki Celerio

De Suzuki Celerio is al even geleden uit het Europese gamma geknipt, maar nu is er een splinternieuwe! De nieuwe Celerio staat op een voor het model compleet nieuw platform volgens Suzuki de zuinigste auto met een benzinemotor…

…op de Indiase markt. Suzuki lepelt in de Celerio een 998 cc grote driecilinder die 67 pk en 89 Nm via een handgeschakelde vijfbak naar de voorwielen stuurt. Die driepitter verbruikt in de meest efficiënte uitvoering van de 800 kilo wegende Celerio slechts 3,7 l/100 km. De Celerio staat net als de Ignis en grote broer Swift op een variant van het Heartect-platform. De nieuwe Celerio groeit ten opzichte van zijn voorganger. Het nieuwe model is 3,7 meter lang, tien centimeter langer dan de Celerio die ook in Nederland werd verkocht. Ook de wielbasis van de Celerio neemt toe, al is de groei met 2 centimeter beperkt. De nieuwe Celerio heeft een opvallend rond ontwerp dat Suzuki omschrijft …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *