Vlaanderen verbiedt verkoop nieuwe brandstofauto’s per 2029

In Vlaanderen mogen per 2029 geen nieuwe auto’s met een verbrandingsmotor meer verkocht worden. Vanaf dat jaar is alleen de verkoop van elektrisch aangedreven auto’s nog toegestaan.

De regering van Vlaanderen kondigt de harde deadline aan. Ook de verkoop van nieuwe hybride auto’s wordt daarmee per 2029 verboden. Er zijn wel enkele voorwaarden aan het verbod verbonden, want de verbanning van verbrandingsmotoren gaat alleen door als op dat moment elektrische auto’s in aanschaf goedkoper zijn. Ook moet er een voldoende aanbod van auto’s en batterijen zijn en moet er voldoende laadinfrastructuur aanwezig zijn. Er komt geen verbod op de verkoop van tweedehands auto’s met verbrandingsmotoren en gebruikte hybrides. Zo’n verbod bestaat nergens in Europa en de tweedehandsmarkt volgt die van de nieuwe wagens, is de redenering van de Vlaamse regering. Aanvankelijk was …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *