Toyota Yaris ook uit Tsjechië

Net als de vorige Aygo gaat Toyota de nieuwe Aygo X in Tsjechië produceren. Daar loopt straks ook de auto van de band waar de Aygo X zijn platform mee deelt. Toyota voegt de Yaris namelijk toe aan het productieportfolio van zijn Tsjechische fabriek.

Vrijwel direct na de introductie van de eerste generatie Yaris produceert Toyota de voor de Europese markt bestemde versies van dat model in het Frankrijk gelegen Valenciennes. Toyota gaat de Yaris nu ook op een tweede locatie in Europa produceren: Tsjechië.
Toyota Motor Manufacturing Czech Republic (TMMCZ) in het Tsjechische Kolín is de tweede Europese geboorteplaats van de Yaris. Toyota kan de Yaris aan die faciliteit toevoegen nu die fabriek volledig in handen van Toyota is. Voorheen beheerde het samenwerkingsverband tussen Toyota, Peugeot en Citroën – ook de C1 en 108 werden er namelijk gebouwd – …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *