Subaru 1300 DL (1984) – In het Wild

Dankzij AutoWeek-lezer John Douma schittert ditmaal een Subaru op het podium van In het Wild. Geen SVX of sportieve uitvoering van de Legacy of Impreza, maar een 37 jaar oude voorvader van laatstgenoemde.

We nemen je mee naar een tijd waarin Subaru geen Forester, Legacy of Outback had en waarin zelfs de Justy nog niet bestond. Subaru opende in 1972 voor het eerst de verkoopkanalen in Nederland en lanceerde in 1979 een geheel nieuwe modelfamilie, de opvolger van de eerste generatie in Japan Leone geheten L-serie. De L-serie werd in Nederland zelden als zodanig aangeduid. Subaru hield het simpelweg bij namen als 1300 en 1600, verwijzend naar de inhoud van de benzinemotor, gevolgd door de uitvoering en de carrosserievariant. De 1300 DL Sedan op deze foto’s is dan ook – je verwacht het niet – een sedan met een bescheiden 1.3 viercilinder. Het grijze exemplaar op de foto’s stamt uit 1984 en kwam …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *