Greenpeace sleept Volkswagen Group voor de rechter

Milieubeweging Greenpeace heeft samen met een klimaatactiviste een rechtszaak aangespannen tegen de Volkswagen Groep. Volgens Greenpeace en activiste Clara Mayer doet Volkswagen te weinig om de uitstoot tegen te gaan.

Een vergelijkbare rechtszaak werd eerder al aangespannen door milieuclub Deutsche Umwelthilfe (DUH) tegen Mercedes-Benz-moederbedrijf Daimler en BMW. Greenpeace en DUH eisen van de autofabrikanten dat ze tegen 2030 volledig stoppen met de productie van auto’s met verbrandingsmotoren en dat de uitstoot van broeikasgassen sterk wordt verlaagd. De rechtszaken worden gemodelleerd naar de zaak die in Nederland tegen olie- en gasconcern Shell werd aangespannen. De rechtbank in Den Haag stelde dat Shell meer moet doen om zijn uitstoot terug te brengen.
Volkswagen heeft eerder al gezegd dat …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *