Dit lees je in AutoWeek 45

AutoWeek 45 ligt vanaf morgen in de winkels of valt deze week op je deurmat. Deze week staan we stil bij enkele auto’s waar nog gewoon lekker smeuïge benzinemotoren in liggen, maar uiteraard ook bij een belangrijke elektrische nieuwkomer.

Zoals je op foto hierboven al ziet, zetten we twee forse Duitse stationwagens naast elkaar: de Opel Insignia Sports Tourer en de Volkswagen Arteon Shooting Brake. Vroeger moest een middenklasse stationwagen vooral ruim en praktisch zijn, zoals de Opel Insignia. Tegenwoordig moet het echter vooral luxe en sexy zijn, zoals de Volkswagen Arteon Shooting Brake. Typisch gevalletje generatiekloof. Hoe verhouden die twee uitersten zich tot elkaar? Qua vermogen zitten ze in ieder geval dichtbij elkaar, met rond de 200 pk.
Een ‘stukje’ sterker is de BMW M440i Gran Coupé die we reden. Die deelt zijn carrosserie met de volledig elektrische BMW i4, maar verder lijken de overeenkomsten snel op te …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *