Up, Citigo en Mii tien jaar: wat brengt de toekomst?

De Volkswagen Groep-drieling Volkswagen Up, Skoda Citigo en Seat Mii werd alweer tien jaar geleden geïntroduceerd. Vooralsnog laat een vervolg op zich wachten. Kunnen we prima zonder, of zou een nieuw hoofdstuk een verstandige zet zijn?

In het najaar van 2011 maakten we kennis met drie kleintjes: de Volkswagen Up, Skoda Citigo en Seat Mii. “Wat Groupe PSA kan, kunnen wij ook”, moeten ze in Wolfsburg hebben gedacht. Een kleine drieling die het A-segment op zijn kop moest gaan zetten. Nou, dat is aardig gelukt. De compacte rakkers werden bij bosjes verkocht. Niet alleen aan particulieren, want ook aardig wat bedrijven vonden ze kennelijk ideaal. Niet zelden kom je Upjes tegen met reclame erop.
Van de Volkswagen Up kwam zelfs een heuse GTI.
De drieling kwam aanvankelijk alleen met benzinemotoren op de markt, maar in de herfst van hun leven kwamen er ook

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *