Toyota krijgt dikke onvoldoende van Greenpeace

Milieuorganisatie Greenpeace is niet te spreken over de prestaties van Toyota. Van ’s werelds tien grootste autofabrikanten is Toyota volgens Greenpeace de autobouwer die op dit moment het minst ver is in het uitfaseren van de verbrandingsmotor.

Greenpeace heeft de tien grootste autofabrikanten ter wereld gerangschikt op basis van hoe ver de bedrijven zijn in het ‘koolstofarm’ maken van de auto-industrie. Greenpeace heeft Daimler, Ford, General Motors, Honda, Hyundai-Kia, Nissan, Renault, de Volkswagen Group, Stellantis en Toyota onder de loep genomen. Laatstgenoemde krijgt daarbij de eerste en in dit geval dus slechtste positie toebedeeld.
Greenpeace zegt dat geen enkele van de tien onderzochte autobouwers de verbrandingsmotor voor 2035 in de ban doet en dat zeven van de bedrijven geen concrete plannen hebben om de verbrandingsmotor volledig uit te faseren. “Toyota heeft niet de intentie om de verkoop van auto’s met …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *