Mitsubishi Xpander is vernieuwde brutale MPV

De MPV dood? In Europa misschien, maar ver buiten de Europese landsgrenzen is die praktische carrosserievorm nog springlevend. Mitsubishi bewijst dat door zijn eigenwijze Xpander een facelift te geven.

De tot 2011 in Nederland geleverde en in 2007 als opvolger van de Space Wagon gepresenteerde Grandis is de laatste échte MPV die Mitsubishi hier op de menukaart had staan. Elders in de wereld is Mitsubishi nooit gestopt met het leveren van dergelijke praktische ruimtewonders. Zo heeft het merk in thuisland Japan met de Delica D:2 een ruimtereusje in het Kei-car segment en is de Delica D:5 een verre nazaat van de veel grotere op de L400 gebaseerde Space Gear die ook in Nederland werd geleverd.

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *