Zo draaide je vroeger plaatjes in de auto – De Vluchtstrook

Even de telefoon via Bluetooth of een USB-aansluiting met de auto verbinden om je volledige catalogus aan eigen muziek door de speakers te laten galmen: tegenwoordig is het zelfs op de kleinste auto’s een vanzelfsprekendheid. In een recent verleden had je daar nog een hele berg CD’s voor nodig. Qua omslachtigheid verbleekt dat echter bij de allereerste mogelijkheid om eigen muziek in de auto af te spelen: de platenspeler voor onderweg.

Eigen muziek onderweg afspelen was in de jaren vijftig simpelweg niet mogelijk. Je moest het doen met de klanken die op de ether te horen waren, als je überhaupt al een radio in je auto had. Destijds was de platenspeler de enige manier om eigen muziek te luisteren. Het was een kwestie van tijd voordat de platenspeler en de auto gecombineerd zouden gaan worden. In de jaren vijftig kwam Peter Goldmark, de directeur van platenfabrikant CBS Laboratories, op het idee om een platenspeler te ontwikkelen voor in de auto. Naar verluidt kwam hij op het idee doordat zijn zoontje vroeg of hij niet zelf wat kon opzetten op de radio voor onderweg.
De grootste uitdaging voor een platenspeler in de auto …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *