De 7 heftigste Japanners die wij niet krijgen

Steeds vaker zien we heerlijke auto’s uit Japan aan onze neus voorbijgaan. De emissie-eisen in Europa maken ze onverkoopbaar in onze regionen. We zetten zeven actuele, heftige auto’s op een rijtje waarvan we best hadden willen proeven.

Het is niet nieuw dat er in Japan auto’s rondrijden die vele liefhebbers ook in Nederland het water in de mond doen lopen. De Japanners hebben vaak bijzondere versies voor zichzelf gehouden; zogenoemde JDM-auto’s (Japanese Domestic Market) vinden soms hun weg via grijze of particuliere import. Maar de laatste tijd zien we steeds vaker dat nieuwkomers bijvoorbeeld wel naar de VS gaan maar niet de oversteek naar het Europese vasteland maken. Dat komt door de strenge Europese emissie-eisen en -doelstellingen, die de producten vaak onverkoopbaar maken. Al helemaal in Nederland, waar een hoge CO2-uitstoot keihard wordt afgestraft. Zo lopen we de nodige leuke auto’s mis.
Nissan Z De nieuwe Nissan …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *