Volkswagen-CEO Diess botst met bonden over hervormingen

Volkswagen-topman Herbert Diess krijgt in Duitsland de wind van voren van vakbonden. Zij vinden dat de CEO te weinig oog heeft voor werknemers in zijn poging om Volkswagen klaar te stomen voor een EV-toekomst.

Diess vindt dat Volkswagen op grote schaal moet hervormen om ook in de toekomst de strijd aan te kunnen met een concurrent als Tesla, meldt Reuters. Eerder werd bijvoorbeeld al gerept van een potentieel verlies van 30.000 banen. De vakbonden zijn daar natuurlijk niet blij mee en zouden bovendien sowieso niet blij zijn met de managementstijl en toekomstvisie van Diess.
Onder de belangrijkste aandeelhouders van Volkswagen, waaronder Porsche SE en de Duitse deelstaat Nedersaksen, zou de toekomst van Diess dan ook zijn besproken. Inmiddels is duidelijk dat de Porsche-Piëch-familie, die de …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *