Rijkswaterstaat telt recordaantal aanrijdingen met pijlwagens

Het aantal aanrijdingen met pijlwagens is nog nooit zo hoog geweest als dit jaar. Dat blijkt uit een telling van Rijkswaterstaat. Tot november zijn er 31 botsingen geweest met pijlwagens en botsabsorbers en 10 aanrijdingen met voertuigen van weginspecteurs. Rijkswaterstaat vreest dat dit aantal richting het einde van het jaar nog verder op gaat lopen.

De laatste maand van dit jaar is niet meer nodig voor de twijfelachtige eer van dit record. Nu al zijn er ten opzichte van 2020 negen aanrijdingen meer met de pijlwagens. In 2020 telde Rijkswaterstaat 22 botsingen met voertuigen die een rijstrook afzetten in verband met wegwerkzaamheden of ongelukken, in 2019 kwam de teller uit op 21 incidenten. Een woordvoerder van Rijkswaterstaat stelt echter dat het einde nog niet in zicht is. “De drukke en donkere maanden november en december moeten nog komen, dus we vrezen voor wat er nog komt.”
Volgens Rijkswaterstaat is het hogere aantal aanrijdingen te wijten aan de coronatijd. Door de relatieve rust op de weg haalde Rijkswaterstaat werkzaamheden …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *