Honda S-MX – In het Wild

Dit typisch Japanse ‘busje’ is een Honda S-MX en dat is een ware zeldzaamheid in Nederland. Bovendien is het een auto waarover de vreemdste geruchten de ronde doen.

De Honda S-MX is geen kei-car, daarvoor is-ie te groot. Toch is het met z’n vierkante vormen, ver naar beneden doorgetrokken bumpers en verticale flanken een typisch product voor de Japanse thuismarkt, en een regelrechte rivaal voor een auto als de Toyota bB. De Honda S-MX kwam in 1996 op de markt en beschikt altijd over een 2,0-liter viercilinder met een viertraps automaat. Ook apart: z’n koets is asymmetrisch. Aan de hier gefotografeerde rechterkant bevindt zich slechts één portier, maar aan de andere …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *