BMW gaat auto’s zonder touchscreen leveren wegens chiptekort

BMW komt met een creatieve oplossing om het chiptekort te pareren: het merk gaat in Amerika een breed palet aan modellen produceren en leveren zonder touchscreen voor het iDrive-systeem. Het is nog niet duidelijk of dit ook voor de Nederlandse markt gaat gelden.

Het iDrive-systeem in een moderne BMW kan op twee manieren bediend worden: via de traditionele draaiknop op de middenconsole of met een touchscreen. Die laatste mogelijkheid valt – in ieder geval tijdelijk – weg voor BMW’s die momenteel uit de fabriek rollen, blijkt uit een post op het BMW-forum Bimmerfest. Het gaat hierbij om de huidige 3- en 4-serie (met uitzondering van de i4), de Z4 en de X5, X6 en X7. BMW bevestigt het nieuws tegenover de Amerikaanse website Edmunds.com. De auto’s …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *