Autofabrikanten gaan wisselend om met chiptekort in derde kwartaal

Het derde kwartaal blijkt voor veel autofabrikanten problematisch, nu de gevolgen van het chiptekort zich duidelijker af beginnen te tekenen in de verkoopcijfers. Dat betekent niet meteen dat fabrikanten diep in de rode cijfers duiken, maar de winst ligt door de aanhoudende problemen bij de meeste fabrikanten een stuk lager dan verwacht.

‘Chiptekort’, je kunt in het economische nieuws van vandaag de dag eigenlijk niet meer om het woord heen. In het derde kwartaal heeft vrijwel iedere fabrikant de impact van het chiptekort gemerkt, ook al weet de een beter om te gaan met de gevolgen dan de ander. Toyota boekt bijvoorbeeld een recordwinst ondanks het chiptekort. Dat geldt niet voor landgenoten Honda en Subaru. Honda boekte in het derde kwartaal namelijk 30 procent minder winst dan in dezelfde periode vorig jaar. Subaru zet de daling nog veel harder in met een min van 46 procent. Niet alleen het chiptekort, ook de stijgende prijs van grondstoffen …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *