ZipCharge: EV opladen zonder laadpaal

Nog niet op de plaats van bestemming, maar is de batterij van je elektrische auto bijna leeg en is er geen laadbaal in de buurt? Geen probleem. Althans, niet als het aan ZipCharge ligt. Het bedrijf komt met wat je het beste kunt omschrijven als een powerbank voor elektrische auto’s en plug-ins.

In Nederland zijn we gezegend met een goede laadinfrastructuur voor elektrische auto’s, maar niet overal kun je je elektrische auto op praktisch elke straathoek opladen. Het in Glasgow gevestigde ZipCharge komt met een oplossing. Het bedrijf presenteert een draagbaar accupakket waarmee je je elektrische auto overal en nergens kunt bijladen voor net dat beetje extra actieradius.
ZipCharge noemt zijn ‘powerbank’ voor elektrische auto’s ‘Go’ en gaat er prat op dat het het eerste mobiele laadstationnetje ter wereld in handen heeft. De Go moet in het vierde kwartaal van volgend jaar op de markt komen en komt in diverse smaken. Zo komt er een versie met een 4 kWh maar ook een variant met 8 kWh aan …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *