Instapversie Tesla Model 3: nieuwe naam, meer bereik, minder snel

Tesla voert weer eens wat wijzigingen door aan het leveringsgamma. Ditmaal gaat het om de Model 3 Standard Range Plus. De instapversie van de voordeligste Tesla verliest die naam, wordt iets minder snel maar komt ook 491 km ver op een lading stroom.

Allereerst valt de naamswijziging op. In plaats van ‘Standard Range Plus’ heet de basis-Model 3 nu simpelweg ‘Model 3’, onder het kopje ‘achterwielaandrijving’. Dat lijkt slim, want de ‘Plus’ in de naam is wat verwarrend en slechts relevant als je weet dat er in de VS, en louter op speciale bestelling, ook een Standard Range zonder ‘Plus’ bestond.
Daar blijft het echter niet bij. Tesla belooft voor deze versie van de Model 3 nu een actieradius van 491 km WLTP, terwijl dat voorheen 448 km was. Tegelijkertijd gaat de 0-100-tijd van 5,6 naar 6,1 seconden, waarmee we de zeldzame …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *