Volkswagen ID5 onthuld

Woensdag trekt Volkswagen het doek van de ID5, de coupé-variant van de ID4 die net een tikje hoger zal worden gepositioneerd. AutoWeek mocht het model vast bekijken en dit zijn de details.

Highlights

520 km actieradius
Meteen ook als GTX
Medio volgend jaar op de markt
Achter- of vierwielaandrijving

Een platgeslagen ID4: het is verleidelijk hem zo te noemen, maar die beschrijving doet de ID5 te weinig eer aan. Zoals veel andere merken wil ook Volkswagen de coupé-variant van een SUV net wat hoger in de pikorde positioneren. Dat doet de ID5 met een net wat ander uiterlijk, waarbij met name de breed uitgeklopte achterpartij opvalt. Dat heeft als opmerkelijke bijwerking dat de kofferruimte van de ID5 met zijn 549 liter een fractie (6 liter) groter is dan die van de ID4. Over bijwerkingen gesproken: die van de schuin oplopende daklijn, …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *