Oppassen geblazen: meer wild op de weg dan normaal

De kans op een wildaanrijding ligt hoger dan gewoonlijk rond deze tijd van het jaar. Door een tekort aan voedsel trekken wilde dieren meer rond en steken ze ook vaker wegen over. 

Gemotoriseerd verkeer moet in de schemering en het donker oppassen voor edelherten, reeën en wilde zwijnen die ineens de weg oversteken. Omdat er dit najaar heel weinig eikels en beukennootjes zijn, steekt het wild vaker de weg over op zoek naar voedsel. Ook lopen de dieren vaker in wegbermen om gras te eten, waarschuwt de provincie Gelderland, waar de meeste bossen van Nederland te vinden zijn. Een botsing met wild is niet ongevaarlijk en veroorzaakt meestal veel schade. Het Verbond van Verzekeraars ziet het aantal aanrijdingen en de veroorzaakte schade de afgelopen jaren toenemen. Vorig jaar bedroeg de gemiddelde claim na een wildaanrijding €1.921.
Volgens de Stichting Wildaanrijdingen …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *