Citroën Ami (1975) – In het Wild

We moeten het er nog maar even van nemen zo vlak voor het begin van de winter, want waarschijnlijk worden de wegen binnenkort weer een stuk saaier als het klassieke spul weer warm en droog opgeborgen wordt. Deze prachtige Citroën Ami 8 Break is er dan waarschijnlijk ook even niet meer bij.

Wie een klassieke Citroën heeft, doet er over het algemeen verstandig aan om deze enigszins te beschermen tegen de elementen, al is dat uiteraard aan te raden voor het gros van de klassiekers. De kans is dan ook groot dat er binnenkort óf een doek over deze Ami 8 gaat, of dat-ie een paar maandjes in een stalling door mag brengen. Zo ver is het nu gelukkig nog niet en kijk eens wat een heerlijke plaatjes dat oplevert, zo in het waterige herfstzonnetje. We danken AutoWeek-lezer Ate de Vries hartelijk voor de foto’s!
De Ami lacht je tegemoet met zijn vrolijke blauwe kleur, die er overigens schitterend op zit. Hier zie je dan ook zeer waarschijnlijk het resultaat van een recente restauratie.

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *