Autofabrikanten slaan alarm: ‘Groot tekort aan snelladers’

De toename van het elektrisch rijden in Europa wordt geremd door de gebrekkige laadcapaciteit, waarschuwt de Europese federatie van autofabrikanten, de ACEA. 

De ACEA slaat alarm dat er in de Europese Unie niet alleen een tekort is aan laadpalen in het algemeen, maar er bovendien veel te weinig snelladers zijn. Slechts een op de negen laadpalen is een snellader. Als onderdeel van het Europese klimaatpakket ‘Fit for 55’ worden ook nieuwe CO2-doelstellingen opgelegd aan de autosector, maar om mensen zover te krijgen om elektrisch te gaan rijden, moet volgens ACEA alle ‘rompslomp’ rond het opladen worden weggenomen. “Mensen moeten voldoende opladers in hun directe omgeving zien en deze oplaadpunten moeten snel en gemakkelijk te gebruiken zijn, zonder dat mensen in lange rijen moeten wachten”, aldus ACEA-directeur-generaal Eric-Mark Huitema.
Van de …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *