‘Nederlanders komen jerrycans met brandstof vullen in België’

De brandstofprijzen liggen hoger dan ooit en dat levert in de grensstreek hier en daar opvallende taferelen op. In het Belgische Essen begint het ‘brandstoftoerisme’ nieuwe vormen aan te nemen.

Tanken over de grens om goedkoper uit te zijn is iets van alle tijden. Het is nou eenmaal zo dat onze ooster- en zuiderburen goedkoper uit zijn voor brandstof. Het verschil loont soms voldoende om er zelfs voor te rijden als je niet strak langs de grens woont. Het ritje naar een Duits of Belgisch tankstation moet echter wel voldoende lonen en er zijn nu kennelijk steeds meer Nederlanders die een oplossing hebben om niet om de haverklap op en neer te hoeven. Sommigen zouden met een ‘kofferbak vol gevulde jerrycans’ huiswaarts keren.
Dat meldt 

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *