Alfa Romeo Alfasud (1981) – In het Wild

De Alfa Romeo Alfasud is net als de Simca 1000 die we afgelopen week op het podium hesen vooral vanwege de roestduivel behoorlijk snel zeldzaam geworden.

Het leek zo’n strak plan: de economie van Zuid-Italië een impuls geven door er Alfa Romeo’s te gaan bouwen. Onder druk van de Italiaanse regering is dat precies wat er gebeurde en Alfa Romeo doopte het model dat er van de band ging rollen ‘Alfasud’, wat vrij vertaald stond voor ‘de Alfa uit het zuiden’. Er was echter een klein probleempje: de nieuwe fabriek nabij Napels stond behoorlijk dicht bij de zee. De van niet bepaald hoogwaardig staal gemaakte Alfasuds werden niet beter van de zoute lucht waarin ze (vaak zelfs buiten) stonden te wachten op hun laklaag. Alfasuds werden dan ook berucht om roest en dat is jammer, want het was een leuk model. De Alfasud had een wegligging die veel lof …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *