‘Tekort aan grondstoffen dreigt voor Europese accufabrieken’

De fabricage van accu’s voor elektrische auto’s vindt op dit moment vooral in Azië plaats, maar in de komende jaren moeten we steeds meer Europese fabrieken gaan zien. De levering van grondstoffen zou voor die fabrieken echter wel een serieus probleem kunnen zijn, stellen experts.

Op dit moment lijkt er een tekort aan vrijwel alles in de wereld. Als het om auto’s gaat, geldt dat in de laatste – en komende – maanden natuurlijk vooral chips. Volgens Reuters kan het echter zomaar gebeuren dat we daar nikkel, lithium, mangaan en/of kobalt, grondstoffen voor accu’s, aan toe moeten voegen. Op basis van berichten van analist Ultimate Media stelt het persbureau dat tekorten hieraan een ‘serieuze bedreiging’ kunnen zijn voor de Europese accuproductie. Het zou serieus de vraag zijn of de beschikbaarheid van deze grondstoffen kan voldoen aan de aldoor groeiende vraag.
En dat die vraag gaat groeien, is uiteraard …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *