‘Leasen: elektrische leaseauto meestal het voordeligst’

Er komen steeds meer relatief betaalbare elektrische auto’s. Uit onderzoek van LeasePlan blijkt dat elektrische auto’s in het C- en D-segment prijstechnisch volledig kunnen concurreren met conventionele auto’s met een benzine- of dieselmotor. Dat geldt niet alleen voor Nederland, maar voor vrijwel alle Europese landen.

In de jaarlijkse Car Cost Index heeft Leaseplan de gemiddelde autokosten in 22 verschillende Europese landen doorgerekend. Daarbij is rekening gehouden met kosten voor onderhoud, brandstof en verzekering, maar ook met de afschrijving, belasting en rente. Daarbij gaat LeasePlan uit van een leaseconstructie van vier jaar en een jaarkilometrage van 30.000 kilometer. Uit de Car Cost Index van 2021 blijkt dat de zogenoemde total cost of ownership (TCO) van elektrische auto’s in de compacte middenklasse (C1 en SUV-C1) in 14 van de 22 onderzochte landen lager ligt dan die van benzine- en dieselauto’s. In de C1 en SUV-C1-klasse vallen volgens LeasePlan auto’s als de Nissan Leaf en …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *