‘Volkswagen-topman vreest voor 30.000 banen’

Volkswagen Groep-CEO Herbert Diess zou een uitspraak hebben gedaan die heel wat teweegbrengt. De transitie naar een volledig elektrisch aanbod is naar verluidt door hem gelinkt aan een potentieel verlies van 30.000 banen.

Het gebeurt niet zelden dat er iets naar buiten komt over besprekingen in de top van een groot autoconcern. In Duitsland is Handelsblatt regelmatig het medium dat dit van Volkswagen naar buiten kan brengen en ook nu heeft dat iets opmerkelijks opgevangen. Herbert Diess, de topman van de Volkswagen Groep, zou bij de laatste vergadering met de Raad van Commissarissen eind september hebben gezegd dat er potentieel 30.000 banen op de tocht staan. Dat banenverlies zou gerelateerd zijn aan de overgang naar elektrisch rijden. Dat dat banen kan kosten, is an sich geen verrassing. Dat bleek

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *