‘Moderne systemen in auto vaak niet gebruikt’

Goed uitgeruste moderne auto’s zitten tegenwoordig ramvol systemen die naast voor de nodige bliepjes, riedeltjes en geluidssignalen volgens de fabrikant ook voor extra veiligheid of gebruiksgemak zorgen. Wat blijkt? Die systemen worden opvallend vaak niet gebruikt.

Uit onderzoek van het Amerikaanse J.D. Power onder Amerikaanse en Chinese consumenten blijkt dat gemiddeld genomen ruim 1 op de 3 geavanceerde moderne systemen die in auto’s zitten in minder dan de helft van de gevallen binnen 90 dagen een keer is gebruikt. 61 procent van de ondervraagden geeft zelfs aan nog nooit in het deel van het infotainmentsysteem te zijn geweest waar je bijvoorbeeld applicaties kunt kopen. 51 procent van dat deel geeft aan er ook totaal geen behoefte aan te hebben.
Natuurlijk zijn er digitale systemen die wel populair zijn. Dat blijken vooral systemen te zijn die voor extra gemak zorgen. Zo scoort de virtuele binnenspiegel, dus een exemplaar met een display erin, hoog …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *