LG betaalt GM flinke vergoeding voor accuproblemen Ampera-e en Bolt

General Motors heeft een schikking getroffen met het Zuid-Koreaanse LG Electronics over de kosten die GM moest maken voor het terugroepen van de Chevrolet Bolt en Opel Ampera-e, omdat de accu van de elektrische auto’s zomaar in brand kon vliegen.

Vanwege het brandgevaar van de Chevrolet Bolt werden meer dan 140.000 auto’s terug naar de garage geroepen. Ook Opels evenknie Ampera-e werd door de terugroepactie geraakt. In Nederland werden alle 3.373 geleverde exemplaren teruggeroepen. Van zowel de Bolt als de Ampera-e werden de accu’s vervangen. GM krijgt hiervoor van LG nu een vergoeding van 1,9 miljard dollar, omgerekend meer dan €1,6 miljard.
GM waarschuwde eigenaren van de Bolt om hun auto niet binnen te parkeren en ook niet in de buurt van gebouwen en andere auto’s. Ook raadde de autobouwer af om de batterij ’s nachts op te laden.

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *