Knotsgekke Porsche 356 met rupsbanden

De voorvader van de Porsche 911 is een geliefde en dus kostbare klassieker. Het model heeft naast dichte versies ook diverse open varianten gekend, maar een smaak die nog het meeste wegheeft van een sneeuwscooter is ook voor ons nieuw. Dankzij Valkyrie Racing bestaat zo’n Porsche 356 met upsbanden en ski’s aan de voorkant toch eçht.

Inmiddels worden er geregeld elektrische aandrijflijnen in klassiekers gelepeld, iets dat hoewel goed uit te leggen niet bij alle liefhebbers even goed valt. De tot unieke sneeuwscooter omgebouwde Porsche 356 die je op deze foto’s ziet, zal waarschijnlijk minder kritiek krijgen. Er hangt namelijk een goed doel aan vast.
Eerst de auto zelf. De auto die je op deze platen ziet, is een Porsche 356A uit 1956, een exemplaar uit het tweede bouwjaar van die serie 356’s. Het bewuste exemplaar is van Valkyrie Racing, een club die onderdeel is van de non-profitorganisatie Valkyrie Gives. Valkyrie Gives zamelt geld in om mensen- en in het bijzonder kinderhandel tegen te gaan. Met de klassieke Porsche …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *