Alfa Romeo GT Junior is terug

Alfa Romeo brengt de naam GT Junior terug. Alfa Romeo plakt Junior GT echter niet op een nieuwe klassiek gelijnde coupé, maar achterop het tegenovergestelde daarvan. De Stelvio.

Alfa Romeo brengt in thuisland Italië een hommage aan de klassieke GT 1300 Junior die in 1966 op de markt kwam. Alfa Romeo heeft momenteel geen coupé in het gamma waarvan het een speciale uitgave GT Junior kan noemen en dus is het de Stelvio waar het merk een GT Junior van gaat voeren.
De Stelvio GT Junior heeft natuurlijk geen 89 pk sterke 1.3 als krachtcentrale zoals de GT 1300 Junior, maar een 210 pk sterke 2.2 dieselmotor die gekoppeld is aan een achttraps automaat. De Stelvio GT Junior is gebaseerd op de Veloce-uitvoering maar is altijd in de kleur Ochre Pilari uitgevoerd, een kleur die je ook op de échte 1300 GT Junior kon krijgen. Alfa Romeo parkeert de speciale Stelvio op 21-inch …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *