‘Verkeerslichten kunnen sneller op groen dankzij voertuigdata’

Verkeerslichten die lang op rood staan voor een flinke rij auto’s, terwijl een vrijwel lege weg groen licht krijgt. Je ziet het vast wel eens gebeuren. TomTom denkt een oplossing te hebben.

Het kan ontzettend frustrerend zijn: je staat met vele anderen voor een verkeerslicht te wachten, maar er komt al even niemand meer van de andere kant. Verspilde tijd. Vervolgens gaan de lichten op groen, maar te kort om allemaal over te steken. Jij mag nog een ronde wachten. De rustige weg krijgt vervolgens even lang groen licht, ook al staat daar bijna niemand. Dat moet toch slimmer kunnen? In sommige gevallen gaat het al slimmer, bijvoorbeeld met sensoren in het wegdek die het verkeer meten en op basis daarvan verkeerslichten een logischere cyclus laten draaien. Ook heb je de ‘groene golf’, waar een reeks opvolgende verkeerslichten in zo’n ritme op groen gaan dat je bij de juiste …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *