Mercedes-Benz’ Hyperscreen uit de jaren 90- De Vluchtstrook

Lang niet alle automobiele nieuwigheden die autofabrikanten tegenwoordig in hun auto’s stoppen zijn daadwerkelijk nieuwe concepten. Elektrische auto’s zijn al meer dan 100 jaar oud, auto’s met een brandstofcel aan boord waren er decennia geleden en ook met navigatiesystemen werd tientallen jaren geleden al geëxperimenteerd. Mercedes-Benz schermt anno 2021 met schermen in de elektrische EQS, maar 25 jaar geleden dacht het merk overduidelijk al na over dashboardbrede displays. We gaan terug naar 1996, het jaar waarin Mercedes-Benz een driedubbele vooruitblik op de beursvloer van de Mondial de l’automobile Paris parkeerde.

De autosalon van Parijs die in 1996 plaatsvond, was een editie waar we inmiddels weemoedig van worden. Citroën blikte er met een drietal Berlingo Concepts vooruit op de auto die uiteindelijk Berlingo zou gaan heten (foto’s 12 t/m 13); Fiat verraste er vriend en vijand met de Multipla Concept (foto 15); Smart liet een vroege versie van de City-Coupé zien (foto 16) en auto’s als de Toyota Picnic, Volvo C70 en derde generatie Renault Espace beleefden er hun publieksdebuut. Mercedes-Benz schotelde de beursbezoeker een drievoudige vooruitblik voor in de vorm van de F200 Imagination Concept.
Mercedes-Benz F200 Imagination Concept
De Mercedes-Benz F200 Imagination Concept was puur machtsvertoon.

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *