De Opel Frontera was Duits-Japanse mix – Achtergrond

De Opel Frontera was een echte wereldauto: hij had een Japanse Isuzu als basis, Duitse motoren van Opel en hij werd in de buurt van Londen gebouwd. Het was een tijdje de best verkochte terreinwagen in Europa, maar echt geliefd werd hij zelden.

Broertjes zijn leuk om te hebben, totdat je hun oude kleren moet gaan dragen. Bij Opel kunnen ze daar een boek over schrijven. De fabrikant uit Rüsselsheim plakte zijn logo op tal van modellen van zustermerken. De Antara had een Koreaanse basis, de Sintra werd geboren in de VS en de elektrische Ampera-e eveneens. En dan was er nog de Frontera, die stiekem een Isuzu was, maar dan voorzien van Opel-motoren (uit de Omega) en een handjevol logo’s met de bekende bliksemschicht. In één opzicht verschilde hij echter van de eerdergenoemde modellen: het broertje uit Japan was niet alleen een verkoophit, maar ook een ware trendsetter. Bij zijn debuut, 30 jaar geleden tijdens de autosalon van …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *