Nieuwe BMW 2-serie Active Tourer: brutale MPV

Terwijl de ene na de andere autofabrikant de MPV achter zich laat, is het nota bene BMW dat zich juist vastbijt in het segment waarin je het merk eigenlijk nooit had verwacht. Dit is de nieuwe BMW 2-serie Tourer. Hij oogt brutaler dan ooit en is vanaf februari 2022 in Nederland beschikbaar.

Wie tien jaar geleden had gezegd dat BMW met een voorwielaangedreven BMW zou komen, werd ongetwijfeld hard uitgelachen. Toch bracht het merk in 2014 de 2-serie Tourer op de markt, een naar BMW-maatstaven bijzonder nuchter maar tegelijk slimme vijfzits-MPV die zelfs gezelschap kreeg van de grotere 2-serie Grand Tourer met zeven zitplaatsen. Diverse fabrikanten laten het segment van de MPV voor wat het is, maar BMW komt doodleuk met een volledig nieuwe 2-serie Active Tourer.
De nieuwe BMW 2-serie Active Tourer is 4,39 meter lang en dat maakt de tweede generatie van BMW’s MPV 3,2 centimeter langer dan het origineel. De wielbasis van de 2-serie Active Tourer is met 2,67 meter echter onveranderd, …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *