Uitstootvrije zones voor vrachtverkeer in meer steden

In meer steden in Nederland komen binnen enkele jaren zones waar alleen nog zero-emissie bestelbusjes en vrachtwagens mogen komen. 

Vervuilende bestelbussen en vrachtwagens zijn over vijf jaar niet meer welkom in de stadscentra van veel grote steden in Nederland. Tot nog toe hebben 27 gemeenten plannen gemaakt voor invoering van een zogeheten zero-emissiezone voor goederenvervoer, zo blijkt uit een inventarisatie van Natuur & Milieu. In zulke zones zijn bijvoorbeeld alleen elektrische busjes of waterstofbusjes en -vrachtwagens nog welkom om bijvoorbeeld winkels te bevoorraden. In vijf van de gemeenten is nog geen besluit genomen, maar heeft het gemeentebestuur wel de ambitie om een lage emissiezone in te stellen. De grootste steden hebben daar wel al toe besloten. Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Eindhoven, …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *