Nieuwe Toyota Aygo heet Aygo X

Toyota bevestigt de naam van de opvolger van de Aygo. Die zal weinig mensen verrassen. De nieuwe Toyota Aygo gaat namelijk weer Aygo heten, maar krijgt daarbij een X achter zijn naam. Lang hoef je niet overigens niet op de Toyota Aygo X te wachten.

Aygo X. Dat is de naam van de straks volledig nieuwe Aygo die Toyota al in november aan de wereld voorstelt. De derde generatie van Toyota’s kleinste model is vanaf dat moment geen broertje meer van de Citroën C1 en Peugeot 108. Maar er zijn meer vlakken waarop Toyota’s nieuwe stadsauto met het uitgaande model breekt.
Met de Aygo X Prologue gaf Toyota in maart dit jaar al een vooruitblik op de opvolger van de Aygo. Dat studiemodel was direct als Aygo te herkennen, al was de auto doorspekt met meer cross-overachtige designelementen. Het studiemodel stond hoger op z’n poten dan je van …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *