Specificaties Lexus NX ook voor andere modellen

Klein nieuws van Toyota en Lexus: de specificaties die Lexus opgeeft voor de nieuwe NX, zullen in de toekomst ook voor de modellen met dezelfde technische basis gaan gelden.

De nieuwe Lexus NX staat op Toyota’s TNGA-K-platform. Hij deelt daarmee z’n basis met onder meer de Toyota RAV4, Toyota Camry en Lexus ES. De NX heeft echter wat meer vermogen dan die auto’s. Zo komt de NX als stekkerloze hybride in alle gevallen tot 244 pk, terwijl de RAV4, Camry en ES als voorwielaandrijvers 218 pk leveren. De RAV4 Hybrid AWD is met 222 pk iets sterker, maar moet nog altijd z’n meerdere erkennen in de NX. Overigens kennen we in Nederland ook nog de Toyota Highlander op deze basis, maar die heeft met 248 pk weer een ander vermogen. De nieuwe Lexus NX is er ook als plug-inhybride, net als de Toyota RAV4. Waar de stekkerhybride bij dat model echter 306 pk levert, komt een …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *