Daimler wordt officieel Mercedes-Benz Group

Aandeelhouders hebben de afsplitsing van Daimler Truck van Daimler goedgekeurd. Daarmee komt er ook een nieuwe naam voor Daimler. Het concern wordt vanaf volgend jaar Mercedes-Benz Group genoemd.

Begin dit jaar maakte Daimler bekend dat het z’n personenauto- en truckdivisie duidelijker wil scheiden. Een opsplitsing van Daimler werd daarom voorgesteld. Daar zijn de aandeelhouders nu mee akkoord gegaan. Dat betekent dat de opsplitsing nu echt kan gaan plaatsvinden. De komende tijd gaat er het één en ander veranderen.
Eind dit jaar gaat Daimler Truck Holding AG als apart bedrijf naar verwachting al naar de beurs. In februari 2022 moet het restant van Daimler AG, waar dus alleen de personen- en bestelwagenafdeling dan nog onder valt, zijn naamswijziging naar Mercedes-Benz …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *