Test: Toyota GR Yaris

Het lijntje tussen een genie en een gek is vaak flinterdun. Dat bewijs levert de Toyota Yaris die een overtuigende impressie doet van een rallywagen en precies op dat lijntje koorddanst. Zoiets levert gegarandeerd memorabele ritten op.

Er zijn van die ervaringen die zo ­ongeloofwaardig zijn, dat je nu al weet dat je ze de rest van je leven niet meer vergeet. Halverwege een bocht op vermogen de achterzijde van een Toyota Yaris de voorkant laten inhalen is er zo een. Nogmaals: met een Yaris – maar natuurlijk geen gewone. Buiten zijn naam, de koplampunits en de buitenspiegels heeft de heetste aller Yarissen namelijk niets met zijn naamgenoten te maken. Dat begint al bij de koets, want de GR is als enige in het gamma een driedeurs. Ook heeft hij als enige een koolstofvezel dak en een serieus 4×4-systeem dat daadwerkelijk meer kracht naar de achterwielen kan sturen dan naar de voorwielen. Die kracht komt uit een ­motor …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *