Pontiac Grand Prix (1990) – In het wild

Op dezelfde wijze als de Volkswagen Groep en Stellantis hun modellen en platforms uitsmeren over diverse merken, deed General Motors dat al decennia eerder. De Amerikaanse fabrikant is heer en meester geweest in het voeren van een voor de Europese consument ondoorgrondelijk modellengamma. Vandaag op de planken van In het Wild: de compleet vergeten Pontiac Grand Prix, maar wel een die op weg is naar betere tijden.

Wie denkt dat een gigantisch merkenportfolio zoals Stellantis dat heeft iets van de huidige tijden is, die heeft het goed mis. General Motors heeft momenteel Chevrolet, Buick, GMC, Cadillac en Wuling in beheer, maar die lijst liep vroeger nog even door. General Motors had niet alleen het recentelijk aan Stellantis verkochte Opel in beheer, maar ook merken als Hummer, Saab, Holden, Daewoo, Hummer, Saturn en het op-en-top Amerikaanse afdelingen als Pontiac en Oldsmobile. Tot het begin van dit decennium werden in de Verenigde Staten werden talloze in de basis nagenoeg identieke modellen uitgesmeerd over Chevrolet, Buick, Cadillac, Oldsmobile en Pontiac, mat een ondoorgrondelijk modellengamma …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *