Opel sluit fabriek tot volgend jaar wegens chiptekort

Diverse autofabrikanten moesten dit jaar al meermaals de productie stilleggen, maar bij een Opel-fabriek in Duitsland wordt het nu wel heel bont. Daar legt men het werk tot volgend jaar neer.

De Opel-fabriek in Eisenach in de deelstaat Thüringen sluit volgende week de deuren en gaat pas in het nieuwe jaar weer open. De reden is – hoe kan het ook anders – het wereldwijde chiptekort. Een woordvoerder van Opel spreekt van een buitengewone situatie door de chiptekorten, waardoor de productie fors moet worden aangepast.
In Eisenach wordt de Opel Grandland gebouwd. Er werken circa 1.300 werknemers, die met verlof worden gestuurd. De locatie in Eisenach moest in augustus het werk ook al onderbreken door de tekorten aan halfgeleiders. Ook andere grote Duitse autoproducenten waaronder Volkswagen en Daimler hebben productielijnen moeten stilleggen vanwege die tekorten.
Dat in Eisenach …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *