Ford F-150 Raptor stuk heftiger dankzij Hennessey

De nieuwe Ford F-150 Raptor is bepaald niet voor de poes, maar volgens Hennessey Performance nog altijd veel te mild. Daar brengt het nu verandering in. Het resultaat: de Velociraptor 600.

De Ford F-150 Raptor heeft net als de vorige generatie een 450 pk 3.5 biturbo V6 als kloppend hart. Jammer voor wie op een V8 had gehoopt, maar met die krachtbron is de F-150 Raptor uiteraard ook heel prima bedeeld. De Raptor moet zijn naam vooral waarmaken als het je doel is om op hoge snelheden nog steeds goed controleerbaar door ruig terrein te gaan. Dat weerhoudt Hennessey Performance er natuurlijk niet van om er toch meer uit te halen.
De V6 levert na behandeling van Hennessey maar liefst 600 Amerikaanse pk’s. De creatie draagt dan ook de toepasselijke naam Velociraptor 600. Dankzij die krachtspurt sprint de Velociraptor 600 in slechts 4,2 seconden naar 97 km/h (60 mph). In ruig terrein …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *