Autoproductie Verenigd Koninkrijk blijft dramatisch

Dat de Engelse autoproductie betere tijden heeft gekend, is misschien wel het understatement van het jaar. Het Society of Motor Manufacturers and Traders (SMMT) geeft nu de cijfers van augustus vrij. Die zijn weinig hoopgevend.

In juli verlieten in het Verenigd Koninkrjik 53.438 nieuwe personenauto’s de fabriekspoorten en daarmee was die maand voor de Engelse autoindustrie de slechtste julimaand sinds 1956. Het Society of Motor Manufacturers and Traders (SMMT) meldt nu dat er in augustus slechts 37.246 auto’s zijn gebouwd in het Verenigd Koninkrijk. Dat zijn er 27 procent minder dan in diezelfde maand vorig jaar. Volgens de autobrancheorganisatie houdt de aanhoudende verkoopdaling onder meer verband met – je raadt het al – het wereldwijde chiptekort.
Van de ruim 37.000 geproduceerde auto’s waren er …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *