Vattenfall test snelladen via ‘bufferaccu’

Energieleverancier Vattenfal plaatst samen met de Gemeente Amsterdam en Heijmans snelladers op een parkeerplaats in de hoofdstad, waar zestien auto’s tegelijk kunnen snelladen. Een soort ‘bufferaccu’ is het slimme element hiervan.

Vattenfall doet met de laadpalen iets vergelijkbaars als wat Shell samen met Alfen al in de praktijk bracht. Op de P+R op Zeeburgereiland in Amsterdam kunnen namelijk zestien elektrische auto’s tegelijk gaan snelladen zonder daarbij het risico te lopen het elektriciteitsnet te overbelasten, dankzij een accu die als buffer fungeert tussen het net en de laadpalen.
Die accu, door Vattenfall een ‘oplaadhub’ genoemd, heeft een capaciteit van 336 kWh. Hieruit trekken de ladende elektrische auto’s via een snellader hun stroom. De grote accu wordt vervolgens vanaf het stroomnet geleidelijk weer …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *